Τι μπορεί να συμβεί όταν ενοχλείς μια φάλαινα

Ο σπάνιος μηχανισμός άμυνας αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό φακό Πόσο συγκλονιστική μπορεί να είναι στιγμή που έρχεται κανείς σε απόσταση αναπνοής από ένα ζώο γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως μια φάλαινα;

 
 

Ο σπάνιος μηχανισμός άμυνας αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό φακό

Πόσο συγκλονιστική μπορεί να είναι στιγμή που έρχεται κανείς σε απόσταση αναπνοής από ένα ζώο γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως μια φάλαινα;

Εκτός κι αν σου συμβεί αυτό που συνέβη σε μια ομάδα δυτών…

Ο φωτογράφος Keri Wilk από τον Καναδά είχε την τύχη (ή μήπως ατυχία;) να ζήσει από κοντά ένα σπάνιο φαινόμενο και μάλιστα, να το καταγράψει με το φωτογραφικό του φακό.

Ο ίδιος, μαζί με μια ομάδα δυτών κολύμπησαν στην κυριολεξία μέσα σε σκ… , όταν μια φάλαινα φυσητήρας που παρακολουθούσαν από κοντά κατέφυγε σε αυτόν τον πολύ σπάνια καταγεγραμμένο μηχανισμό άμυνας.

Οι τέσσερις δύτες εντόπισαν το θαλάσσιο θηλαστικό στα ανοικτά των ακτών του μικρού νησιού της Ντομινίκα και αποφάσισαν να βουτήξουν για να το φωτογραφίσουν.

Η παρουσία τους όμως φαίνεται ότι δεν άρεσε και πολύ στη φάλαινα, η οποία ξαφνικά πήρε μια απότομη στροφή και… εξαπέλυσε ένα κύμα από περιττώματα προς τη μεριά τους!

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το θαλάσσιο θηλαστικό κατάφερε να δημιουργήσει μια δίνη περιττωμάτων γυρνώντας από τη μία πλευρά στην άλλη και χτυπώντας την ουρά του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το άρθρο, παρότι δεν είναι ασυνήθιστο να δει κανείς τις φάλαινες να αφοδεύουν προτού κατεβούν στο βυθό, αυτό ήταν μια κίνηση… εντέρου με μια διαφορά, που επεκτάθηκε σε μια διάμετρο μεγαλύτερη των 30 μέτρων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Keri σεβόμενος το γεγονός ότι ο ήχος από τις φυσαλίδες που κάνει ο καταδυτικός εξοπλισμός ενοχλεί τις φάλαινες… αποφάσισε να βουτήξει απλά με μάσκα και αναπνευστήρα!










 

No Internet Connection