Χωρίς μουσική από το YouTube η Βρετανία

Η διάσημη ιστοσελίδα YouTube αποφάσισε να μπλοκάρει την προβολή μουσικών video clip στη Βρετανία μετά από τη ρήξη που σημειώθηκε στις σχέσεις της με την PRS for Music, τον οργανισμό είσπραξης πνευματικών.

Η Google στην οποία ανήκει η γνωστή ιστοσελίδα, ανακοίνωσε ότι η PRS for Music απαίτησε εκ μέρους της την καταβολή τιμήματος «πολύ μεγαλύτερου από την αρχική συμφωνία». Η PRS for Music κατηγόρησε, με τη σειρά της, την YouTube ότι ενήργησε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και την παρότρυνε να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα.

Η Βρετανία είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρονικών μουσικών βίντεο, η YouTube όμως διέκοψε την προβολή όλων των βίντεο από τις μεγαλύτερες ή ανεξάρτητες επωνυμίες στερώντας έτσι τις εταιρείες και τα υπόλοιπα συνδεόμενα μέρη από τα κέρδη που προέρχονται από την προβολή των μουσικών βίντεο.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των χρηστών.

Το συμβόλαιο της Google με την εταιρία PRS for Music, η οποία διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα πολλών μεγάλων καλλιτεχνών, έληξε και οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν μια νέα συμφωνία, όταν η Google, όπως ισχυρίζεται η άλλη πλευρά, αποφάσισε να προχωρήσει στην ακραία αυτή λύση.

«Σίγουρα κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, νομίζω όμως ότι όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συνεργαζόμαστε σύμφωνα με κάποιους όρους εύλογους για τη δραστηριότητά μας και ευελπιστούμε σε άμεση επίλυση του ζητήματος», δήλωσε στους Financial Times ο Πάτρικ Γουόκερ, διευθυντής των συνεργασιών της YouTube στην Ευρώπη.

πηγή: imerisia online


No Internet Connection