Αυστραλία: Τεράστια οικολογική καταστροφή

Οικολογική καταστροφή στη "Χρυσή Ακτή" της Αυστραλίας και τεράστιο το πλήγμα για τον αυστραλιανό τουρισμό από πετρελαιοκηλίδα.

Δεκάδες χιλιόμετρα της κοσμοπολίτικης "Χρυσής Ακτής" της Κουϊνσλάνδης και περίπου 40 χιλιόμετρα των ακτών του κοντινού νησιού Moreton έχουν στην κυριολεξία "πνιγεί" στο πετρέλαιο που διέρρευσε από το πλοίο "Pacific Adventurer" της εταιρείας Swire Shipping, το οποίο "χτύπησε" την Τρίτη ο κυκλώνας Hamish. Η τεράστια πετρελαιοκηλίδα απειλεί άμεσα την τουριστική περιοχή του Sunshine Coast.

Είναι δύσκολο ακόμα τα εκτιμηθεί το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή ενώ φόβοι εκφράζονται και για το μέλλον του αλιευτικού τομέα αφού 30 κοντέινερ νιτρικού αμμωνίου, μίας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται κυρίως για λιπάσματα και είναι ιδιαίτερα τοξική , έπεσαν στην θάλασσα .

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το Pacific Adventurer έπεσε την Τετάρτη το πρωί σε μεγάλη θαλασσοταραχή και περίπου 31κοντέινερς τα οποία μετέφεραν νιτρικό αμμώνιο έπεσαν στην θάλασσα. Ένα από αυτά τα κοντέινερ χτύπησε και τρύπησε την δεξαμενή καυσίμων του φορτηγού πλοίου, επιτρέποντας την διαρροή του στα ανοιχτά της Πολιτείας. πηγή: sigma live


No Internet Connection