Στην φυλακή οι δύο Αλβανοί για παράνομη αλιεία 230 κιλών κυπρίνων

Στην φυλακή οι δύο Αλβανοί για παράνομη αλιεία 230 κιλών κυπρίνων

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Με δώρο μια ποινή φυλάκισης 10 μηνών έφυγαν από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας χθες οι δύο

Αλβανοί υπήκοοι, που κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη αλιεία από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι δυο Αλβανοί , κάτοικοι Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν στην Λάρισα, με 230 κιλά κυπρίνους, τους οποίους τους ψάρεψαν παράνομα με δίχτυα , από τον ταμιευτήρα Καλαμακίου του δήμου Κιλελέρ. Στην συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδοθεί απαγόρευση αλιείας, κάτι που προσπέρασαν ηθελημένα οι παράνομοι ψαράδες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη διασταύρωση της Ηρώων Πολυτεχνείου και Bόλου ,σε έλεγχο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, από άνδρες της ΟΠΚΕ να έχουν 230 κιλά ψάρια, όπως και πολλά σύνεργα ψαρέματος,4 παράνομα δίχτυα, αλλά και μία φουσκωτή βάρκα και ζυγαριές.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός «είδαμε το αυτοκίνητο πως είχε καθίσει το πίσω μέρος από το βάρος. Τους σταματήσαμε για έλεγχο και είδαμε πολλά κιλά ψάρια στη θέση που βρίσκεται η ρεζέρβα. Τα ψάρια ήταν μεγάλα 2-3 κιλά το καθένα τουλάχιστον» ενώ τόνισε πως «τα περισσότερα ήταν ζωντανά. Μας είπαν πως πήγαν και τα έβγαλαν στο Καλαμάκι και πως τα είχαν για δική τους χρήση».

sillipsi 2 alvanon paranomon psaradon gia alieia kyprinou me paranoma dixtya carpmatchfishing

Tα ψάρια αυτά, σύμφωνα με τοπικές πηγές, προοριζόταν για παράνομη πώληση, συνηθισμένη τακτική των παράνομων ψαράδων με δίχτυα. Επικροτούμε την σύλληψη των 2 παράνομων ψαράδων, και ελπίζουμε σε ανάλογες ενέργειες, οι οποίες θα περιορίσουν δραστικά τα λυπηρά αυτά φαινόμενα ασυδοσίας και μη τήρησης των νόμων.

www carp matchfishing gr logo.jpg


No Internet Connection