Ψαρευτική συνάντηση Surfcasting στον Μύτικα Πρεβέζης από την εταιρεία Εν Πλω Καλαιτζή

Ψαρευτική συνάντηση Surfcasting στον Μύτικα Πρεβέζης από την εταιρεία Εν Πλω Καλαιτζή

Ψαρευτική συνάντηση Surfcasting στον Μύτικα Πρεβέζης από την εταιρεία Εν Πλω Καλαιτζή

Δελτίο τύπου από την εταιρεία Εν Πλώ Καλαιτζή

Η εταιρεία Εν Πλώ Καλαιτζή διοργανώνει ψαρευτική συνάντηση Surgcasting με

καλάμια από την ακτή, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην περιοχή Μύτικα Πρέβεζας .Ώρα συγκέντρωσης για τους διαγωνιζόμενους 06,30 , ώρα έναρξης 07,30 και λήξη στις 12,30. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι 8 πρώτοι ψαράδες που θα διακριθούν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα τελικά ,που θα γίνουν για την ανάδειξη της εθνικής ομάδας, που θα μας αντιπροσωπεύσει το 2018.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑΝΔΡΩΝ ) - ΕΤΟΣ 2017 – 2018

Αγαπητοί φίλοι της παράκτιας αλιείας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση περιφερειακών αγώνων στη Β. Ελλάδα από την ακτή με καλάμι και μηχανισμό. (Casting)
Με τη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων, στόχος μας είναι η ανάπτυξη των αθλημάτων παράκτιας αλιείας που δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των ανθρώπων που ξέρουν να απολαμβάνουν την καλή παρέα και παράλληλα αγαπούν και σέβονται το θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας μας.
Οι περιφερειακοί-προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν από την Ήπειρο μέχρι και την Θράκη και θα ολοκληρωθούν μέσα από τρεις αγωνιστικές ημέρες. Με την ολοκλήρωση των αγώνων θα προκύψει η τελική 25αδα που θα κληθεί θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2017 – 2018 από το οποίο προκύπτει η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 στην Ουαλία.

vasi surfcasting sunset en plo kalaitzi carpmatchfishing

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1.- Οι προκριματικοί αγώνες του έτους 2017 - 2018 θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες. Από τους παρακάτω αγώνες θα προκριθούν 25 αθλητές που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 – 2018.
2.- Κάθε αγώνας έχει διάρκεια τεσσάρων (5) ωρών.
3.- Ο αγώνας είναι ατομικός και ο διαγωνιζόμενος χρησιμοποιεί μόνο ένα καλάμι με μηχανισμό.
4.- Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εφεδρικών καλαμιών με μηχανισμό που μπορεί να έχει ανοιχτά ο διαγωνιζόμενος αρκεί να μην έχουν τοποθετημένη αρματωσιά.
5.- Απαγορεύεται στους διαγωνιζόμενους να έχουν εντός της θάλασσας ταυτόχρονα περισσότερα από ένα καλάμια.
6.- Οι αρματωσιές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα πρέπει να έχουν έως τρία μονά αγκίστρια υποχρεωτικά ένα σε κάθε παράμαλλο.
7.- Τα είδη των δολωμάτων και η ποσότητα τους είναι ελεύθερη.
8.- Απαγορεύεται η χρήση μαλάγρας και η χρήση ενισχυτικών υλικών έντονης οσμής.
9.- Όλοι οι αγώνες έχουν ως στόχο την ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.
10.- Μετρήσιμα είναι ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ με μήκος από 12 εκ. και πάνω. Δεν καταμετρώνται τα μαλάκια ή καρκινοειδή τα οποία απελευθερώνονται ΑΜΕΣΑ στο φυσικό τους περιβάλλον.
11.- Η διαδικασία καταμέτρησης και απελευθέρωσης των αλιευμάτων γίνεται ως εξής: Κάθε αθλητής που θα συλλάβει αλίευμα μεγέθους από 12,1 εκ. και πάνω, το τοποθετεί μέσα σε ανοιχτό ευμεγέθη κουβά, γεμάτο θαλασσινό νερό. Ο διαγωνιζόμενος περιμένει τους κριτές για να κάνουν την καταμέτρηση και καταγραφή του αλιεύματος. Στην συνέχεια επιστρέφει το αλίευμα στη θάλασσα.
12. α) Κάθε ένα μετρήσιμο αλίευμα λαμβάνει 10 βαθμούς.
β) Κάθε εκατοστό μετρήσιμου αλιεύματος λαμβάνει 1 βαθμό. Ειδικά για τα αλιεύματα : μουγγρί, λούτσο, ζαργάνα, σμέρνα, κάθε εκατοστό λαμβάνει ½ βαθμό.
Το άθροισμα των παραπάνω (α+β) αποτελεί την βαθμολογία του αθλητή.
Παράδειγμα Αθλητής Α α) Έχει αλιεύσει 12 αλιεύματα Χ 10 βαθμούς έκαστο = 120 βαθμοί β) Τα 12 αλιεύματα έχουν ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 182 εκατοστά = 182 βαθμοί Το άθροισμα α + β είναι 120 + 182 = 302 βαθμοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η αγωνιστική
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 Παραλία Μύτικας / Πρέβεζα.

2η αγωνιστική
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 Παραλία Κεραμωτής / Καβάλα.

3η αγωνιστική
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου παραλία Επανομή / Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Εν Πλω Καλαΐτζης - Χρήστος Καλαΐτζης τηλ.2310587855
Άκης Τηνιακός τηλ. 2106658793

Στον αγώνα στον Μύτικα, θα πραγματοποιηθεί επίσης σεμινάριο ρίψεων και σεμινάριο περί αθλητικής αλιείας, από τον Κο. Ανδρέα Σωτηρόπουλο. τηλ.πληροφοριών 2310587855

www carp matchfishing gr logo.jpg


No Internet Connection