Στον ΟΔΔΥ e - δημοπρασία για κρατικά Ι.Χ.

ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΗΛΙΟΡΟΦΕΣ, αντηλιακές μεμβράνες, θωρακισμένα τζάμια και δερμάτινα καθίσματα είναι ορισμένα μόνο στοιχεία από τον πλούσιο εξοπλισμό των κρατικών αυτοκινήτων, με τα οποία κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος υπουργοί, υφυπουργοί, ακόμη και γενικοί γραμματείς. Και φυσικά επέλεγαν για τις μετακινήσεις τους αυτοκίνητα τα οποία φθάνουν τα 3.500 και 4.000 κυβικά.

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα έχουν βρεθεί στα χέρια του ΟΔΔΥ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει μαχαίρι στον κρατικό στόλο. Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνουν σήμερα 11 από τα οχήματα αυτά, τα οποία αγοράστηκαν πανάκριβα και τώρα θα πωληθούν σε τιμές που αρχίζουν από 4.000 ευρώ και δεν υπερβαίνουν τα 18.000 ευρώ.

Μάρκες όπως ΒΜW και Μercedes φαίνεται πως κυριαρχούσαν στις προτιμήσεις των αξιωματούχων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτό προκύπτει από τη σημερινή δημοπρασία, όπου 9 στα 11 πρώην κρατικά οχήματα είναι των εταιρειών αυτών.

Έτσι, οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να βρουν μία ΒΜW 535ΙΑ των 3.430 κ.εκ. στην τιμή ευκαιρίας των 6.000 ευρώ, ενώ για μία Μercedes ΜL270CDΙ με ηλιοροφή των 2.685 κ.εκ. το κόστος ανεβαίνει στα 18.000 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


No Internet Connection