320 σχολεία «αλλάζουν» ζωή!

320 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υιοθετώντας δράσεις για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Τέσσερα εξ αυτών, τα πλέον δραστήρια, βραβεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το WWF Ελλάς.

Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, κομποστοποίηση, κηπουρική. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δράσεις που ανέλαβαν οι μαθητές σε περισσότερα από 300 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα του ενεργού πολίτη και διαδίδοντας το μήνυμα σε γειτονιά και γονείς για μια καλύτερη ζωή.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς το WWF Ελλάς βράβευσε τα τέσσερα πιο ενεργά σχολεία με το Χρυσό, το Αργυρό και το Χάλκινο Πάντα, ανταμείβοντας κυρίως την προσπάθεια και το θετικό παράδειγμα. Τα συμβολικά δώρα ταξίδεψαν φέτος προς δυτική Ελλάδα, καθώς στο «βάθρο» βρέθηκαν:

  • το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου στη Ζάκυνθο (Χρυσό Πάντα)
  • το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Αργυρό Πάντα)
  • το Νηπιαγωγείο Λιθακιάς Ζακύνθου και το Νηπιαγωγείο Παραπόταμου Θεσπρωτίας (μοιράστηκαν το Χάλκινο Πάντα)

Στα σχολεία αυτά απονεμήθηκαν αναμνηστικά, έργα χειροποίητα, από ανακυκλώσιμα υλικά, δια χειρός της καλλιτέχνιδας Αναστασίας Δαλμα. Κυρίως όμως, οι συνεργάτες του WWF Ελλάς που βρέθηκαν επί τόπου απένειμαν την ηθική ανταμοιβή που τόσο πολύ αξίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Χαρακτηριστικά, η υπεύθυνη περιβαλλοντική εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, Ελένη Σβορώνου δήλωσε: «Οι δάσκαλοί αυτών των 320 σχολείων είναι φυσικά αυτοί που έδωσαν το σύνθημα! Μετέδωσαν το μικρόβιο του δικού τους ενθουσιασμού στους μαθητές τους, δούλεψαν όλη τη χρονιά και κέρδισαν μια θέση στον «χάρτη της Ελλάδας που αλλάζει».

Ο υπεύθυνος του προγράμματος WWF – Καλύτερη Ζωή, Αχιλλέας Πληθάρας, τόνισε με τη σειρά του: «Οι μαθητές μεγαλώνουν και φεύγουν. Από το νηπιαγωγείο πάνε στο δημοτικό, από κει στο γυμνάσιο και στο λύκειο, ίσως στο πανεπιστήμιο κι ύστερα στο σχολείο της ζωής. Ελπίδα μας είναι να διατηρήσουν τη φλόγα της συλλογικής δράσης για μια Καλύτερη Ζωή δια βίου! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που ανέλαβαν δράση. Νίκησαν την αδράνεια! Συνεργάστηκαν, ανέλαβαν ευθύνες, έχτισαν σχέσεις, νοιάστηκαν για το περιβάλλον και τους άλλους. Τι άλλο θέλουμε για μια Καλύτερη Ζωή;»

Συνολικά οι δράσεις αλλά και ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με όλα τα σχολεία που συμμετείχαν.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Κατεβάστε φωτογραφικό υλικό εδώ
Δείτε τον χάρτη με τα σχολεία που συμμετείχαν εδώ
Ακολουθήστε την «Καλύτερη Ζωή» σε Facebook, Twitter και Youtube


No Internet Connection