Συνταγη για ενα επιτυχιμενο ψαρεμα

Γεια σας καλοι μου φιλοι,
Απευθυνομαι στους συντροφους/συντροφισσες που αγαπουν το ψαρεμα στα γλυκα νερα. Προσωπικα μου αρεσει το ψαρεμα του κυπρινου (ρεκορ 11.7kg) αλλα δεν λεω οχι και στα υπολοιπα ψαρια. Θα μοιραστω μαζι σας μερικα μυστικα για το ψαρεμα αυτου του ωραιου και ευκολου ψαριου.

Ο κυπρινος ψαρευτε ολες τις εποχες πλην του χειμωνα με καλυτερες ωρες τις πιο ζεστες (10-12 14-16).Ψαρευετε με αγκιστρια Νο.5-7 και μισινα 30-35mm (μανα) και 20-25mm (παραμαλλο) αναλογα με τα μεγεθη που υπαρχουν.Αν θα ψαρεψετε πατωτα προτιμιστε μαυρα αγκιστρια και θα δειτε πιο καλα αποτελεσματα.Μπορειτε να ψαρεψετε πατωτα- χρησιμοποιειατε σουστες (στις οποιες μπαινει μαλαγρα) η μεγαλα βαρη και στο τελος τοποθετηστε 2-3 αγκιστρια. Μπορειτε να ψαρεψετε στην επιφανεια με μετακινουμενο φελλο 4-6gr με πιο λεπτες μισινες μεχρι 23mm και αγκιστρια Νο.8-10 σε βαθος 1-2m.
Καλα δολωματα ειναι η σιταροπουλα,πατατα βραστη,σιταρι και σκουλικια κοκκινα. Αποφυγετε τις παστες που κυκλοφορουν στο εμποριο γιατι δεν ειναι και πολυ καλες.
Μπορειτε να φτιαξετε μαλαγρα με συστατικα οπως:αλευρι,γαλετα,βανιλια,μελι,αυγα ψαροτροφη αρωματικα ελαια(μπανανα,σοκολατα, φραουλα κτλ)
αλλα και διαφορες χρωστικες. Κανετε μπαλες στο μεγεθος γροθιας.Προτημιστε να ειναι σφικτη για να μην διαλυετε ευκολα στο νερο.
Αυτα τα λιγα απο εμενα καλοι μου φιλοι.Σας ευχομαι καλη επιτυχια και καλες ψαριες.Για περισσοτερες πληροφοριες θα με βρειτε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καραντωνης Χριστοφης


No Internet Connection